De springer för SSK på SM i Borås

I samband med SM-veckan i Borås genomförs SM i ultralöpning över 100 kilometer där Linda Sjöberg och Niklas Karlsson tävlar för Sjöviks SK.

­- Mitt mål blir att besegra 100 km, vilket vore häftigt om jag fixar, säger Linda Sjöberg.

Både Linda och Niklas är engagerade i Risveden Terräng och två av cirka 15 medlemmar i Sjöviks SK:s årsfärska löparsektion. Fredagens SM-tävlingar i ultralöpning löps på en fem kilometer lång varvbana med start och mål vid Ryavallen i Borås.

– Alltså ett lopp som kräver lika mycket uthållighet som pannben tänker jag, säger Linda.

loparkvalljonsered-2017-04-27-123-1200x678 (2)

Niklas har tävlat i ultralöpning tidigare.

– Nu var det ett par år sedan sist på grund av en skadad axel. När jag såg att det var SM-tävling i Borås kändes det dock kul även om jag inte är i någon toppform, säger han.

För Linda blir det ultradebut.

– ”Nisse” nämnde att han funderade på SM ultra. Jag tyckte att det lät som en kul utmaning, men samtidigt galet eftersom jag som längst presterat halva den distansen tidigare. Kände att jag ändå inte kunde låta bli att vilja prova.

Niklas Karlsson

Båda förbereder sig  lugnt.

– Jag laddar genom att vila mer denna vecka, säger Linda.

– Jag minskar träningen och försöker i övrigt att göra så lite konstigheter som möjligt, säger Niklas.

Målsättning?

– Vågar knappt säga något, men sist jag sprang så här långt tog det runt 12 timmar. Jag hoppas jag är i lite bättre form nu än då, drömmer om att sätta 100 km på 10h men det blir nog inte den här gången, säger Niklas.

Två deltagare från SSK:s löparsektion – hur många medaljer kommer ni hem med?

–  Ha ha! I SM tävlingen hoppas jag att det kommer att var helt andra tider än vi kan räkna med som tar hem pallplatserna. Men det är Veteran RM i samma tävling  med guld, silver och brons i varje 5 års spann och inte jättemånga startande. Linda kan nog kamma hem en medalj i D35, jag tror inte jag har någon vidare chans i M45. Men det är också ultra, vad som helst kan hända ;-), säger Niklas.

IMG_0386-linda-12x7-768x432

Linda lägger ribban högre.

– Två medaljer kommer vi såklart hem med;)

Vilket publikstöd räknar ni med?

– Det kan nog vara hyfsat vid varvningen i alla fall. Arrangemanget är ju en del av SM veckan så många sportintressrade är i stan och det brukar alltid dyka upp lite folk som undrar vad det är vi håller på med, säger Niklas.

Linda:

– Publikstöd i så många timmar har jag inte vågat fråga någon om..:)))

Femkilometersbanan skall löpas 20 varv.

– Jag gillar tävlingar på varvbana eftersom man alltid har hyfsat nära till ombyte, mat, dryck etc. Det är fokus på prestationen, säger Niklas.

Här är de anmälda löparna.