Förlust borta mot Borås

Årets första förlust är ett faktum. 1-3 borta mot Borås AIK en måndag i maj. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Här följer ett referat signerat vår headcoach Ted Koskelainen.

Matchen spelades i ett underbart sommarväder. Planen var hälften San Siro – hälften Sand Siro men jag tyckte att vi bemästrade underlaget bäst under de inledande 15 min. Tyvärr så utnyttjade vi inte de chanser som vi skapade. Istället började Borås få mer boll och skapade stundtals lite tryck mot vårt mål men där stod Jens stabilt och avstyrde målchanserna. Matchen präglades ganska starkt av Borås egna domare som kunde avläsa offsider från 75 m och hitta frisparkar mot oss när vi blev nedsparkade eller armbågstacklade. Men men detta var inget vi la fokus på.

Vi hade en för bra snack i halvlek och inledde med att släppa in 1-0 ganska omgående. Lite slarv från vår sida men sånt händer. Tyvärr så fortsatte vår otur när 2-0 trillade in efter en oturlig studs som ställde halva vårt försvar. Vi tog dock oss samman och satte allt på ett kort och Robban fick på en bra träff och reduceringen 1-2 var ett faktum. Tyvärr, för vår del, så fortsatte domaren att ha både sjukt bra syn och fantasi då han hittade både offsider och annat (gula kort, frisparkar ect) som vi ställde oss frågande till. Men men, detta var inget vi la fokus på.

Tyvärr så sprang Borås in 3-1 mitt i vår forcering och vi hann inte samla kraft för en sista attack och första förlusten var inkasserad men vi som lag är bra på att släpp sånt här med förluster, domare och teaterspelade motståndare så vi skakade lätt av oss denna miss och fokuserar nu på nästa match som vi nu vann på WO. Vinst är vinst, 3 pinnar är 3 pinnar som en vis man sa.

Ett litet extra plus till alla som var med denna afton men en extra stjärna till vår kapten Robban som dels satte ett mål men även drev på oss som galärslavar matchen igenom och till vår matchcoach John Eliasson för hans engagemang från sidlinjen.

Borås – Sjövik SK 3-1

Mål, SSK: Robert Agerskog.

Laget: Jens Winbladh – Mikael Holm, Peter Johansson, Jonas Källberg, Patrik Wahl – Ted Koskelainen, Martin Edvardsson, Robert Agerskog, Anders Johansson – Jonas Larsson, Marino Sanvincenti.

Bänk: Anders Almevad, Christian Nielsen, Marcus Svedin.