Förlust mot Södra Ving – tack för i år!

Sjöviks SK:s P35-or gjorde vad de kunde, men räckte inte till mot ett skickligt spelande Södra Ving i oldboys-fotbollens kvartsfinalspel. 0-5 på Slottsvallen innebär att utomhussäsongen 2016 är över. Tack till alla som deltagit!

Matchplanen var tydlig, försöka hindra ett offensivt skickligt Södra Ving från att göra första målet – och definitivt inte för tidigt. Istället var det Sjövik som tog kommandot och skapade lite tryck – i två minuter. Sedan blev det mer och mer Södra Ving, till slut för hela slanten.

Alla visste att SSK behövde göra en prickfri insats för att ha en chans mot fjolårets finalister och ställningen i paus (0-2) gav visst hopp om att matchen kunde gå att vända.

Sjövik skapade ett par bra chanser på fasta situationer, däribland några farliga inkast och hörnor från Marino Sanvincenti, men Södra Ving gjorde lite som de ville.

Ett tidigt 3-0 gav dem trygghet att hålla i, locka upp SSK och skapa ytor för omställningar. Uttrycket ”på mellis” har aldrig känts mer passande för att beskriva känslan av i SSK:s markeringsspel.

Trots 0-5 i baken och utträde ur slutspelet var tongångarna i laget efteråt positiv.

kent-eliasson-sodra-ving-bortated-koskelainen-efter-sodra-ving-borta

Spelande tränaren Ted Koskelainen utsågs av tillreste SSK-supportern Kent Eliasson till matchens lirare och förärades ett pris för detta.

Sjöviks SK har under sin comebacksäsong i P35-fotbollen lyckats med målet att gå till slutspel efter en fjärdeplats i grundserien. Totalt har vi använt 24 spelare i seriespel, vi har haft ett publiksnitt på 90 åskådare per match – och vi har haft skoj.

Efter matchen mot Södra Ving bestämdes att vi tar ett träningsuppehåll och återkommer med förnyade krafter till inomhussäsongen. Tid meddelas senare. Det bestämdes också att vi anmäler ett lag till seriespel även nästa år, då förstärkt med en och annan 82:a!

Forza SSK!

Kvartsfinal P35-slutspel 2016

Södra Ving-Sjöviks SK 5-0 (2-0)

Sjövik: Jens Winbladh – Marino Sanvincenti, Anders Almevad, Jonas Källberg (K), Mattias Balkander – Ted Koskelainen, Berny Eriksson, Niclas Eliasson, Christian Nielsen – Marcus Svedin, Anders Nordblom.

Bänk: Mikael Ek (inbytt), John Eliasson (ej inbytt).

Coach: John Eliasson.

Supporter: Kent Eliasson