Poängtapp mot Dalsjöfors

Sjöviks SK är fortfarande obesegrat i P35 Södra efter 1-1 hemma mot Dalsjöfors på söndagskvällen. Poängräddare blev Marino Sanvincenti, som dunkade in bollen vid målvaktens högra stolpe i början av andra halvlek.

Motståndarna gjorde en heroisk insats som höll Sjövik stången i andra halvlek. Hemmalaget skapade kanske inga världsklasschanser, men var totalt sett väldigt nära ett segermål, bland annat på en frispark från fyra meter efter det att Dalsjöfors målvakt tagit emot en bakåtpassning med händerna en meter från mål.

ettnollDalsjöfors tog ledningen i första halvlek efter en lång svepande frispark som damp ned vid Jens Winblahds bortre stolpe, utom räckhåll för hemmaspelare eller målvakt.

Målet kändes snöpligt och följdes av stor speldominans för Sjövik.

I matchinledningen hade Anders Johansson ett par hyggliga skott, Robert Agerskog någon fräsare och Mikael Ek träffade ribban.

marinoMålet gjordes av Marino Sanvincenti, som började matchen som högerback, men gick upp som vänstermittfältare i andra halvlek. Passning i djupled av Peter Johansson och fräsande, lågt distansskott av Marino, otagbart för målvakten, som senare utsågs till matchens lirare i Dalsjöfors.

matchemslirareMatchens lirare i Sjöviks SK blev välförtjänt Jonas Källberg, som inte gjorde ett misstag på hela matchen.

Det gjorde heller inte Niclas Eliasson, som debuterade för Sjövik med en olycklig skada på uppvärmningen. Därför förblev Niclas på avbytarbänken, trots flera försök att värma upp och trolla bort skadan med liniment.

jonasJonas Larsson gjorde årsdebut med den äran, men fick lämna planen mållös.

Marcus Andersson stod andra halvlek och rörde bollen totalt tre gånger. Så sysslolös har han inte varit sedan Vänga 2005, enligt egen utsago.

coachLaget coachades av mångårige SSK-tränaren Kent Hallberg och skadade mittfältsdynamon Berny Eriksson.

Efter tre omgångar har Sjövik fem poäng i en haltande tabell. Seger mot Töllsjö och oavgjort mot Ulricehamn och Dalsjöfors.

I nästa match väntar Borås AIK måndag 30 maj.

Nästa hemmamatch spelas mot Brämhults IK fredag 3 juni.

publikÅterigen var det många som tagit sig till Sjöviks IP för att titta på P35-laget. Totalt 78 åskådare, varav 44 vuxna. Tack för att ni kom och välkommen åter!

Matchfakta

P35 Södra:

Sjöviks SK – Dalsjöfors 1-1 (0-1)

Målen: 1-0 Dalsjöfors, 1-1 Marino Sanvincenti (Peter Johansson)

Publik: 78

Domare: Dimitrios Diamantopoulos

Varningar: 2 till Dalsjöfors.

Väder: Soligt

Sjövik: Jens Winbladh – Marino Sanvincenti, Peter Johansson, Jonas Källberg, Patrik Wahl – Ted Koskelainen, Robert Agerskog, Martin Edvardsson, Conny Hägglund – Anders Johansson, Anders Nordblom.

Bänk: Marcus Andersson, Mattias Balkander, David Torelund, Niclas Eliasson, Jonas Larsson, Lasse Sjåstad, Mikael Ek.

martin