Sjövik räddade poäng i Ulricehamn

Seger i premiären, kryss i första bortamatchen. Sjöviks SK:s P35-or lyckades på söndagskvällen kvittera Ulricehamns IFK:s 1-0-ledning på Lassalyckan med fem minuter kvar.  Martin Edvardsson till Berny Eriksson – och så var poängen räddad.

Här följer ett matchreferat signerad head coach, Ted Koskelainen:

”Första halvlek var en härlig kamp mellan två spelade lag. Kanske att IFK hade lite mer boll men vi krigade på bra och låg rätt i våra positioner. Vi skapade en del chanser när vi kunde ställa om och den vassaste hade Conny som fick på ett bra avslut men IFK:s målvakt lyckades vara i vägen. När vi fick ta i bollen så försökte vi spela runt den och hittade en hel del fina kombinationer som vi skapade ett par halvchanser på. Tyvärr så var Marcus Svedin tvungen att kliva i slutet av första så vi spelade andra halvlek med bara en avbytare.”

”I andra halvlek så tryckte IFK på ännu mer och de fick till några riktigt vassa chanser som en storspelade Jens Winbladh avvärjde med några ruskiga parader. Men förutom målet, som kom med 10 minuter kvar, så höll vi dem utanför straffområdet och de tilläts inte att skapa så mycket farligheter. Detta genom ett fantastiskt lagarbete där Robban Agerskog och Berny Eriksson gnuggade sönder hälarna på motståndarna, Källe och Peter J plockade med erfarna medel bort IFK:s anfallare och på kanterna stängde evighetsmaskinerna Patrick och Mikael ner anfall efter anfall.”

”Med ca 8 minuter kvar av matchen så började vi lyfta upp spelet lite mer och efter en eller rent av tre lägen så drog Berny dit kvitteringen! Stenhårt och behärskat! Riktigt skönt att vi kunde vända och spela till oss en poäng med oss hem. Sista 5 spelade vi stabilt och gav inte IFK något utrymme att komma igen så när domaren blåste så var det många härliga leenden i laget. Vi joggade till och med ner efter matchen…”

”En av nycklarna denna match var lagspelet i defensiven. Alla, ja nästa alla, tog hemjobbet och stängde ner ytor, gick i i dueller och vägrade att ge upp!”

Hemsidan fick en kort intervju med poängräddaren Berny Eriksson efter matchen. Samtalet handlade om målet.

Snyggt?

– Mycket snyggt.

På fredag väntar DalsjöforsSjöviks IP. Avspark 19.00.

Matchfakta

P35 Södra:

Ulricehamn-Sjöviks SK 1-1 (0-0)

Målen: 1-0 Thomas Wester, 1-1 Berny Eriksson

Publik: 15.

Domare: Bo Göran Löfgren, Dalsjöfors

Varningar: Inga.

Väder: Mulet

Sjövik: Jens Winbladh – Mikael Holm, Peter Johansson, Jonas Källberg, Patrik Wahl – Ted Koskelainen, Berny Eriksson, Robert Agerskog, Conny Hägglund – Marcus Svedin, Anders Nordblom. Reserver: Lasse Sjåstad, Martin Edvardsson.